Voorbeeld

In onze Demo kan je ervaren hoe je behoeften rond liefde en dankbaarheid kunt vinden en hoe het gebruik van kaarten het luisteren kan versterken.

Welk woord trekt je aandacht?

Nieuw

Zelfkaart

Verdubbel het aantal 'behoeftenkaarten' door de Zelfkaart toe te voegen. Ook verkrijgbaar in het Engels, Duits, Frans en Pools.

Handleiding 1

Zoals bij al onze tools is het Deck of Needs zowel geschikt voor beginners als voor zeer ervaren, professionele luisteraars. Deze Nederlandse handleiding is naast bovenstaande demo een goede manier voor alle niveaus om kennis te maken met de mogelijkheden van de strategiekaarten.

Deck of Needs

Wat wil je werkelijk? Wat willen anderen werkelijk? Wat zijn de behoeften achter je wensen en de wensen van anderen? Het Deck of Needs is een verzameling kaarten (deck), die je ondersteunen om snel en gemakkelijk de 'juiste' woorden te vinden voor behoeften EN je begrip te verdiepen EN om gemakkelijk meer behoeften te vinden, als dat nodig is. Wij denken dat het een krachtige tool is voor professionele luisteraars (trainers, coaches, leerkrachten, mediators, therapeuten enz.) en alle andere mensen, die hun communicatie verbeteren willen of anderen daarbij willen ondersteunen.

De 'juiste' woorden vinden voor wat je werkelijk wilt

Het Deck of Needs streeft ernaar je te ondersteunen om:

  • woorden te vinden voor (jouw) behoeften.
  • naar (jouw) behoeften te luisteren.
  • begrijpen van (jouw) behoeften te verdiepen.
  • meer behoeften te vinden.
  • (jouw) behoeften met elkaar te vergelijken.

Kijk hoe dit werkt in onze demo of lees verder en bekijk de demo later.

Luisteren naar (jouw) behoeften

Om naar (jouw) behoeften te luisteren, moet je ze eerst vinden. Ieder set met behoeftekaarten biedt meerdere manieren (spelvormen) om (jouw) behoeften te vinden. Enkele spelvormen zoals de 'Wish2Needs' en de 'Flower of Needs' zijn uniek voor het Deck of Needs. We willen binnenkort een bibliotheek met spelvormen aanbieden. Een eerste verzameling van dergelijke spelvormen kan je al vinden in de handleiding van 2014. Onze ervaring laat ook zien, dat kaarten kunnen bijdragen bij het verhogen van het niveau van GEHOORD verdiept worden. Wij geloven dat dat mogelijk wordt gemaakt, doordat je (jouw) behoeften kan ZIEN en VOELEN, als je een kaart met jouw behoeften in je hand houdt. Kaarten kunnen je ook ondersteunen om twee bijna even belangrijke behoeften te vergelijken, doordat je twee kaarten in ieder een hand houdt en je daarbij 'zien' en 'voelen' gebruikt.

Je begrip verdiepen

Het eerste grote verschil tussen het Deck of Needs en andere Decks is de manier waarop het Deck of Needs je ondersteunt om je begrip te verdiepen. Na de update van 2019 biedt de voorkant van de kaarten nog meer mogelijke beschrijvingen en suggesties van gebieden waarin (jouw) behoeften misschien niet voldoende vervuld zijn. Onze ervaring laat zien dat deze beschrijvingen en gebieden helpen om een dieper niveau van 'gehoord worden' te bereiken. De kleuren helpen je om snel te zien in welk bereik (je) behoeften niet voldoende vervuld zijn. Door de nummers op iedere kaart kunnen we in de toekomst nog meer bijdragen aan het verdiepen van jouw begrip iedere behoefte.

Welke andere behoefte wil gevonden worden?

Het tweede grote verschil is, dat het Deck of Needs je kan ondersteunen bij het vinden van meer behoeften. Als de eerste behoefte gevonden is, hebben mensen vaak andere behoeften die ook gevonden en gehoord willen worden. Suggesties van andere (verwante) behoeften op de achterkant van iedere kaart bieden (je) allereerst de mogelijkheid om je begrip te verdiepen. Daarnaast bieden ze een snelle en eenvoudige manier om deze andere behoeften te vinden. Voor de update van 2019 hebben we iedere kaart nog eens uitvoerig onderzocht. We denken, dat de suggestie nu nog meer solide zijn dan in onze versie van 2012.

Het Deck of Needs begrijpen

Om de mogelijkheden van het Deck of Needs te begrijpen raden we aan om klein te beginnen:

Na je eerste ervaringen met de kaarten zal veel, wat we in op de volgende pagina's uitvoerig zullen bespreken veel duidelijker en begrijpelijker zijn:

Zelfkaart

Meer tools

Het Deck of Needs is sinds 2012 onze belangrijkste tool. De laatste jaren hebben nieuwe tools toegevoegd. Twee zijn nauw verbonden met het Deck of Needs. Met de zelfkaart kan je het aantal behoeften in het Deck of Needs en andere decks met behoeftekaarten bijna verdubbelen. De strategiekaarten bieden een andere manier om (jouw) behoeften te vinden of strategieën te vinden voor behoeften, die niet voldoende vervuld zijn. Andere tools zijn gebaseerd op het 'Book of Needs en onze trainingen.

Bestel, registreer of like

De update van het Deck of Needs is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Pools. Bestel nu je eigen deck. Registreer nu en/of click 'vind ik leuk' op onze Facebook pagina en we houden je op de hoogte over nieuwe tools, nieuwe spelen, updates van de handleiding, nieuwe boeken en nieuwe vertalingen. Onze Facebook pagina is ook ons forum voor vragen, feedback en wat jij of wij verder nog willen delen.

Om te zorgen dat de informatie op deze website up-to-date blijft, is de meerderheid van de pagina's alleen in het Engels. Als je liever in het Nederlands informatie ontvangt, vragen we je om telefonisch contact met ons op te nemen.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl