Voorbeeld

Dit luisterproces gebaseerd op het Book of Needs bevat ook een voorbeeld over hoe je als 'professionele' luisteraar kan werken met het Deck of Needs tijdens coaching of therapie.

Deck of Needs

Het Deck of Needs is een verzameling van 56 kaarten, die je ondersteunen om de 'juiste' woorden te vinden om te beschrijven, wat jij of anderen nodig hebben. De unieke idee├źn en het unieke ontwerp bieden een krachtig instrument voor professionele luisteraars (trainers, coaches, mediatoren, therapeuten, enz.) en iedereen, die zijn eigen communicatie wil verbeteren of anderen daarbij willen ondersteunen. Het biedt bovendien enkele unieke mogelijkheden om sneller, duidelijker en gemakkelijk woorden voor behoeften te vinden.

4 nieuwe, effectieve manieren om woorden te vinden

Door inzichten uit het Book of Needs kunnen we 4 unieke maneren om de 'juiste' woorden te vinden toevoegen:

  • Classificatie
  • Woorden die positief samenhangen
  • Woorden die via paradox samenhangen
  • eenvoudige woorden voor woorden die vaak tot misverstanden leiden

In Deel 2 van het the Book of Needs onderzoeken we een classificatiesysteem dat het vinden van woorden voor behoeften net zo makkelijk maakt als het vinden van de naam van een dier. Met eenvoudige, meerkeuzevragen kan je met die indeling een snel en gemakkelijk een selectie van passende woorden te vinden (Wens naar Behoeften). Een samenvatting van deze classificatie kan je vinden in de Flower of Needs (Bloem der Behoeften).

Is er nog een ander woord dat gevonden wil worden?

De samenhangende woorden op de achterkant van iedere kaart bieden een mogelijkheid om luisterprocessen te verdiepen. In onprettige situaties is er vaak een mix van onvervulde behoeften. De suggesties die we geven op de achterkant van iedere kaart helpen je om deze woorden sneller en makkelijker te vinden. Tegelijkertijd bieden ze mensen te de mogelijkheid om hun begrip van de behoefte die ze net gevonden hebben te verdiepen. Deze korte demo laat zien hoe de kaarten eruit zien en hoe beide vormen van samenhang op de achterkant van de kaarten werken.

Bestel, registreer of like

Het Deck of Needs is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. We blijven werken aan vertalingen naar andere talen. Bestel nu je eigen deck. We stellen het op prijs als je de 'like' knop rechts gebruikt, wanneer je het Deck of Needs interessant en nuttig vindt. Registreer nu en/of ga naar onze Facebook pagina en we houden je op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen, nieuwe spelvormen, nieuwe toepassingen, andere talen en updates.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl