Book of Needs

Nieuws

Dit luisterproces gebaseerd op het Book of Needs laat ook zien, hoe het Deck of Needs gebruikt kan worden om "professioneel" luisteren te verbeteren.

Lees vaker

Kies een nummer tussen 5 en 100 en lees die pagina. De gedetailleerd beschrijving van het luisterproces blijft inzichten over empatisch luisteren opleveren ook bij de tweede, derde en volgende keer.

Trainingsmateriaal gebaseerd op het book is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Pools.

Deck of Needs

Deck of Needs, de snelste manier om de 'juiste' woorden te vinden, beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Pools.

We werken op dit moment aan 'Het Geschenk van Aanwezig Zijn', dat veel nieuwe voorbeelden en oefeningen zal bevatten, die ik nu al in trainingen en workshops gebruik.

Het Book of Needs

Het Book of Needs is in feite 3 (nog ongeschreven) boeken in 1 boek:

Met het nieuwe, simpele 6 stappen model voor luisteren zijn we in staat geweest om een boek te maken, dat veel ideeën en richtlijnen over empathie en luisteren omvat, die wij zelf zijn tegen gekomen aangevuld met krachtige inzichten gebaseerd op ons werk als trainer, facilitator, coach en mediator in Afrika, Azïë en Europe. Het borduurt verder op de wijsheid van Nonviolent Communication (NVC, Geweldloze Communicatie) voor het eerst gepresenteerd door Marshall Rosenberg in de 60-er jaren en ver der ontwikkeld door hem en vele trainers over de hele wereld. We denken dat de heldere structuur die onze aanpak biedt, gecombineerd met de vele richtingen in dit boek kan helpen om de kwaliteit van luisteren te verhogen van iedereen die werkt of wil werken als professioneel luisteraar.

Moet jij veel luisteren in je werk? En privé?

Het Book of Needs heeft het meeste impact als het wordt gecombineerd met de trainingen en andere hulpmiddelen die Kommunikasie aanbiedt. In het boek laten we (bijvoorbeeld) zien, hoe belangrijk 'aanwezig zijn' is, wat je weg kan halen van aanwezigheid en wat je kan helpen om weer voldoende aanwezig te zijn. Door interactie met anderen zie je, waar JOUW niveau van aanwezigheid onvoldoende is en wat JIJ kan doen om (opnieuw) het niveau van aanwezig zijn te bereiken, waar je naar streeft. Training en coaching kunnen helpen om dat hogere niveau te bereiken. Het Book of Needs herinnert je aan de dingen die je nog kunt leren, dingen die nog herhaald moeten worden en dingen die je al geleerd hebt. Hierdoor kan het boek keer op keer opnieuw worden gelezen.

Begrijp je het? Doe je het?

Cover Book Of Needs

"Je hebt veel dingen geïntergreerd die heb geleerd over communicatie in een logisch en alomvattende aanpak." Deelnemer bij 1 van onze workshops.

Bestel je eigen boek

Het boek is opgemaakt met om leren makkelijk te maken. Bij de eerste keer lezen springen door de full-colour opmaak inzichten en richtlijnen duidelijk naar voren en laten de structuur van onze aanpak duidelijk zien. Dezelfde accenten in kleur helpen ook om (opnieuw) waardevolle informatie te vinden als je het boek nog een keer leest of gebruikt als handig naslagwerk.

De eerste Engelstalige uitgave van het Book of Needs kwam uit in de zomer van 2015. Vertalingen in andere talen zullen volgen. Bestel het Book of Needs nu. Klik op de 'like' of 'leuk' knop rechts al je dit boek (of de aanpak die we daarin beschrijven) je bevalt. Registeer hier en we houden je op de hoogte van vertalingen, Deel Twee en andere dingen die we doen. Op deze Facebook pagina is ruimte voor vragen, feedback, beoordelingen en alles wat we en en onze lezers zouden willen delen.

 

 

 

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl