Book of Needs

Het 'Book of Needs' biedt waardevolle achtergrond informatie voor veel van onze tools.

Dit luisterproces is gebaseerd op het Book of Needs en bevat ook een voorbeeld van hoe het Deck of Needs gebruikt kan worden door professionele luisteraars. 

Tools

Kommunikasie biedt verschillende tools aan, die streven om sneller en makkelijker een hoger niveau van luisteren te bereiken. Deze tools kunnen worden opgesplitst in hulpmiddelen om:

Structuur en Flexibiliteit

Sprekers willen  hun 'unieke' verhaal op hun 'unieke' manier vertellen. Dat vraagt flexibilieit van spreker en luisteraar. Tegelijkertijd willen sprekers ook voldoende zekerheid, dat ze een bepaald resultaat bereiken. Daarvoor helpt structuur. Wij denken dat de volgende tools zowel structuur en flexibiliteit. opleveren:

We hebben veel moeite gedaan om onze tools voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Dat merk je onder andere in het taalgebruik. In onze trainingen bouwen we het gebruik van onze tools stapsgewijs op.We merken, dat het belangrijk is, als mensen aan de hand van een echt (liefst hun eigen) voorbeeld met onze tools hebben kunnen werken en (lichamelijk) hebben kunnen wat ons 6-stappen model oplevert. We zien, dat deelnemers de binnen relatief korte tijd onze tools ook zonder begeleiding kunnen gebruiken.

Woorden voor Gedachten, Gevoelens en Behoeften

Wij geloven, dat voor het succesvol vinden van de 'juiste' woorden om de kernboodschap in het verhaal van een spreker weer te geven, een combinatie nodig is van effectieve tools, oefening, houding en talent. Om te helpen om die de 'juiste' woorden voor behoeften sneller en gemakkelijker te vinden hebben we de volgende tools ontwikkeld:

Onze tools leveren meer op als je ze combineert met de training 'Woorden Vinden' of 1 van onze andere trainingen. Deze trainingen en het Book of Needs bieden bovendien nog andere methodes aan om woorden te vinden voor gedachten, gevoelens en behoeften.

Meer talen

Als je materiaal van ons in je eigen workshop gebruikt, geef dan alsjeblieft aan, waar je de tools hebt gevonden. Als je dit materiaal in een andere vorm wilt gebruiken (bijvoorbeeld PowerPoint of Open Office) of met een hogere resolutie, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Een deel groot deel van onze tools is ook verkrijgbaar in het Duits, Engels, Frans en Pools.

Gratis Tools

We willen graag, dat onze tools door zoveel mogelijk mensen gebruikt worden. Daarom bieden we een deel van onze tools ook kostenloos aan. Hierboven zie je daarvan enkele voorbeelden. Aangezien ook achter deze tools veel tijd en aandacht gestopt is, vragen we je om met aandacht onze Gratis Tools pagina te bekijken en bij het gebruik van onze tools rekening te houden met onze wensen.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl