Toepassingen

Deck of Needs

Deck of Needs

Het Deck of Needs gebruikt de classificatie voor verschillende 'spelen' en speelt een belangrijke rol bij het vinden welke behoeften met elkaar samenhangen.

Wish2Needs

Wish2Needs (Wens naar Behoeften) werd oorspronkelijk ontwikkeld als 1 van de 'spelvormen', die je kan spelen met het Deck of Needs. We zien echter, dat het ook zonder Deck gebruikt kan worden. Bij deze toepassingen gebruiken we het soort 'oplossingen / strategieën' die mensen WENSEN om de behoeften erachter te vinden.

Flower of needs

De Flower of Needs (bloem der behoeften) is een grafische weergave van de classificatie van woorden van behoeften die we verder zullen uitwerken in Deel 2 van het Book of Needs. Het speelt al een belangrijke rol bij 2 van onze toepassingen:

Deze toepassingen streven ernaar om met hetzelfde gemak woorden voor behoeften van mensen te vinden, als dat een navigatie systeem je bestemming vindt. Je hoeft niet te weten hoe dergelijke apparaten de snelste route berekenen of hoe onze tools je helpen de 'juiste' woorden te vinden. Tegelijkertijd kan enige kennis over de classificatie je helpen om meer helderheid te krijgen over de woorden, die je wilt vinden en de manier waarop ze met elkaar samenhangen.

Klik op de afbeeldingen om een grotere versie te zien.

De lichamelijke behoeften worden uitgebeeld als de stengel en bladeren van deze bloem.

Klik op de afbeeldingen om een grotere versie te zien.

Om de Flower of Needs, haar stengel en haar bladeren beter te begrijpen raden we aan om:

Het heeft tijd gekost om de classificatie van dieren te leren. Je leerde niet alle dieren tegelijk. En het koste tijd om het verschil te leren tussen vissen, reptielen en zoogdieren. Het kan even lang duren om de vele woorden en verbanden die de Flower of Needs bevat te zien, begrijpen en verwerken. Hoe vaker je de woorden, kaarten en bloem gebruikt, hoe helderder het wordt.

De Flower of Needs is vertaald in het Engels, Duits en Pools. We werken aan vertalingen van deze bloem in meer talen. De eerste stap is het maken van een Excel-bestand. Op dit moment bevat het Nederlands, English, Deutsch, Polski, Russian, Francais, Suomi (Finnish), Dansk and Portuguesa. We streven om in de toekomst meer talen toe te voegen. Dit bestand laat ook de verschillende clusters / subgroepen zien die ook in de Flower zijn afgebeeld. We proberen regelmatig om deze lijst aan te passen op basis van nieuwe inzichten. Helaas betekent dit, dat sommige talen (Engels, Duits en Nederlands) meer up-to-date zijn dan anderen. Laat ons alsjeblieft weten, als je mee wilt helpen om deze lijst zo veel mogelijk up-to-date te houden

Je mag de afbeelding en presentatie verspreiden. Als je dit doet, vermeld dan alsjeblieft de bron: www.kommunikasie.org en/of www.hugoaroele.nl.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl